Курсове по медитация

За да бъдем съвсем честни с вас трябва да кажем, че да се учи медитация чрез интернет не е най-добрия начин, макар че това може да ви ориентира и да ви насърчи да направите първите стъпки сами.
По-ефективно и леко ще се научите да медитирате, ако се свържете с хора или група, които вече са практикували и имат сериозен опит. Когато няколко души медитират заедно се създава особена атмосфера, обединява се енергията на участниците и това повлиява положително на всички. Живият контакт и общуването действа зареждащо и повдигащо духа.
За тези, които са опитали някакви техники, но са неуверени, които искат да отидат по-напред и задълбочат практиката си, или просто искат сега да започнат, свържете се с нас. 

Шри Чинмой център предлага безплатни курсове по медитация в София, Пловдив, Варна, Бургас.

В нашите курсове по медитация, много хора са научили изкуството на медитацията и са получили много практически насоки, за да донесат повече щастие, мир и удовлетворение в ежедневния си живот.

Нашите курсове показват на участниците широк спектър от техники за медитация и дават представа за различни видове медитация. В края на курса, всеки може да си направи собствена лична програма за медитация у дома.

Някои от нашите лектори провеждат семинари в много части на света в продължение на десетилетия и имат много опит. След въвеждащия курс от 4-6 седмици (1-2 вечери на седмица), ние предлагаме на тези, които се интересуват, допълнителен курс за напреднали за задълбочаване на практиките на медитация.

Какъв вид медитация се преподава?

Семинарите и занятията се основават на учението на духовния учител Шри Чинмой.
Пътя на Шри Чинмой е свързан с духовното сърце.
Уводните курсове се фокусират върху изучаването на тишината в ума и дават възможност на участниците да изпитат истинско медитативно преживяване.
Медитира се в група, усвояват се основни медитативни практики, изпълняват се упражнения за концентрация, медитация и визуализация.
Учат се ведически мантри и духовно пеене.
Провеждат се в конферентни зали и не се изпълняват асани.
Специално облекло или подготовка не са небходими.
Курсовете не се основават на религия (т.е. членовете на всички религии или атеисти са добре дошли). В курсовете търсачите могат да получат вдъхновение да търсят собствения си вътрешен потенциал и собствената си вътрешна природа и така да намерят повече щастие.
За повече информация или за записване за курс, моля попълнете контактната форма.
Записване за курс
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram