fbpx

Изложба Джарна Кала - Варна

Създаден от admin на 2012-11-13

Феерия от цветове и форми, успешно съчетани и хармонизирани в образи – това е първото усещане, което човек получава щом посети изложбата от рисунки на Шри Чинмой в Гранд Мол Варна (27.10. - 27.11.2012г.).
Той е съвременен духовен учител, посветил живота си в опит да предложи насоки за постигане на вътрешен мир и удовлетворение. Авторът рисува своите творби с вдъхновение и радост. „Джарна Кала”, в превод от родния му бенгалски „Фонтан на изкуството”– ето така нарича Шри Чинмой своите творби. Изляти спонтанно върху платното, подобно на бликаща вода, идваща направо от извора – сърцето. Това е тайната на неговото абстрактно мистично изкуство.

Началото е през 1974г. в Отава, Канада, където получава вдъхновение да нарисува първата си рисунка – красива, разцъфнала, уханна роза. Тя е последвана от творчески подем с над 100 000 рисунки за една година. Следват 33 години кариера в света на изкуството и резултатът е 200 000 джарна кала рисунки и над 15 млн рисунки на птици. Всяка птица, според автора, носи посланието на свободата, посланието на мира и единството. Мечтата е източникът, от нея получаваме свобода, от свободата получаваме мир, от мира летим в небето като птици.

С всяка една от тези рисунки ние навлизаме по-дълбоко в света на твореца, достигайки до неговото внушение за любов, чистота, мир, светлина, единство. Усещаме се спонтанно заредени с източна мъдрост и сила, с воля да бъдем по-добри хора. Цветовете на живота или цветовете на надеждата – всеки тук открива своята истина и готовност да я приложи в живота си.

Несъмнено посетителите неусетно ще отнесът у себе си частица от творчеството на Шри Чинмой, ще си тръгнат заредени с неговата духовна енергия.

Категории

Споделете, за да има полза за повече хора:
Всички права запазени Meditation.bg