fbpx

Изложба „Фонтан на изкуството“

Заповядайте на единствената по рода си изложба — изложба на медитативни картини от Шри Чинмой. Цветове и форми от висша реалност ще изпълнят галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 с над 100 оригинални творби.
Експозицията включва няколко отделни жанра. Представени са рисунки на Птици-Души, излагани в Carrousel du Louvre, Париж, и поредица от акрилни картини „Джарна Кала“ със специални послания от художника, които имат за цел да вдъхновят и повдигнат съзнанието на зрителя.

11.10.2022 от 19:00 часа

Официалното откриване на изложба „Фонтан на изкуството“ с музика на живо.

13.10.2022 от 19:30 часа

Медитативен концерт „Пробуждане“
Inspiration-Flames е музикална група с членове от България, Сърбия Македония и Австрия, която аранжира и изпълнява композиции на учителя по медитация Шри Чинмой. Инструменти: кавал, китара, хармониум, пиано, индийска танпура.
За едно неповторимо арт изживяване, организаторите са посветили всеки ден на различно качество от добродетелите в човешкия живот. Ако искате да откриете вдъхновение и да преоткриете мъдростта в себе си ние сме подготвили специален кът с послания за всеки търсещ:

МИР 12.10 (сряда)
БЛАГОДАРНОСТ 13.10 (четвъртък)
НАДЕЖДА 14.10 (петък)
ИСКРЕНОСТ 16.10 (неделя)
ХАРМОНИЯ 17.10 (понеделник)
ЛЮБОВ 18.10 (вторник)

Елате и открийте красотата на изкуството – външна и вътрешна!

Зала Vivacom Art Hall Оборище 5 (до Националната библиотека)
11-18 октомври, 11:00 до 18:30 часа
Вход: свободен
Организатор: Шри Чинмой Център България

Повече за изкуството на Шри Чинмой:
art.srichinmoy.bg
Духовното изкуство е спонтанно,
то съществува, за да ни извисява и просветлява.
 - Шри Чинмой
Източникът на творчеството на Шри Чинмой е медитацията в сърцето, когато умът става тих и творецът се докосва до мира, добротата и вдъхновението на сърцето. Превръщайки се в проводник на тези качества, той им дава визуален израз в пъстри композиции от цветове и форми.
През годините, в които живее на Запад, Шри Чинмой открива над 100 центъра за медитация по цял свят и служи като духовен водач на множество търсещи. Чрез медитация върху духовното сърце той учи как човек може да разкрие собственото си вътрешно богатство от мир, радост, светлина и любов. Шри Чинмой е съвременен духовен учител, посветил живота си на това да вдъхновява и служи на търсещите по-дълбок смисъл в живота.Чрез своите методи за медитация, своята музика, изобразително изкуство, книги и спортни постижения, както и усилията си за постигане на повече хармония в света, изпълнили целия му жизнен път, той ни предлага насоки за постигане на вътрешен мир и удовлетворение.
За повече информация или за записване за курс по медитация, моля попълнете контактната форма.
Записване за курс
За да имате наистина незабравимо медитативно арт-изживяване и отлично настроение, в духът на приятелско гостоприемство, с който се отличават събитията на Шри Чинмой център, организаторите са подготвили за вас:

ЛИЧЕН АРТ-ГАЙД

Ще имате на разположения гайд, който ако желаете, лично ще ви разведе, ще ви разкаже за спецификата на медитативните картини и ще ви сподели любопитни подробности за творбите на автора.

МЕДИТАТИВНА МУЗИКА

Като фон на изложбата през цялото време ще звучи приятна медитативна музика, която създава хубаво настроение. Също така ще можете да се насладите на медитативна музика на живо в галерията.

Комплимент 1: АРТ-ТОМБОЛА

Като комплимент от организаторите, идвайки на изложбата можете да се запишете в томбола и да опитате късмета си да спечелите голяма красива репродукция на картина на Шри Чинмой.

Комплимент 2: ОТСТЪПКА 27% ОТ АРТ-ЩАНДА

Ако решите да направите покупка - покажете на консултанта на арт-щанда изображението, което се намира най-долу на тази страница (изображението на фб-рекламата) и ще можете да използвате 27% отсъпка при своята първа покупка.
Всички права запазени Meditation.bg