fbpx

Медитацията - ключът към вашето вътрешно съкровище

Създаден от Inspiration Heart на 2020-07-02
Медитацията опростява външния живот и открива един нов свят за нас - вътрешния живот. Тя енергетизира нашето вътрешно пробуждане, медитирайки ние придобиваме естественост и спонтанност във всеки наш дъх.
Да! Това съкровище е вътре в нас! Но къде е ще попитате. Някой трябва да ви покаже къде е вратата към съкровището и къде е скрит ключът.

Вътрешният учител ни казва: „В теб е съкровището, в теб е ковчежето, но ти за жалост си изгубил ключа. Съкровището си е твое, а не мое. Твое си е ковчежето, не мое. Но аз ще ти покажа къде е съкровището и ако пожелаеш, ще ти помогна и да отвориш ковчежето. Щом го отвориш, цялото богатство ще е твое.”

Вътрешният учител е като река. Просто следвайте реката и тя ще ви отведе при морето, което е вашата собствена Реалност, вашата собствена Божественост, вашето собствено Безсмъртие.
"Светлината на знанието
е огромно богатство.
Насладата на мъдростта
е съвършено богатство."

- Шри Чинмой
Духовното сърце е вашата врата.
Духовната практика е ключът.

Медитирайки ще получите вдъхновение и спонтанно усещане за хармония, мир и мъдрост. Пътят на себепознанието ще открие за вас неподозиран потенциал и усещане за живот.

Шри Чинмой казва, че самоусъвършенстването е мъдрост. Когато се молим и медитираме, ние навлизаме в царството на тишината, а това ни дава възможност да усъвършенстваме живота си вътрешно и външно. Тишината е проява на съвършенството. Тя е готова да разкрие своето съвършенство в нас и чрез нас на телесно ниво.

Къде може да съществува мъдростта? Навсякъде. Тя може да съществува в познанието, в разсъдъка, в интелекта, в интуицията. Но мъдростта, обитаваща душата, е онази мъдрост, която ни насочва и води най-бързо към целта. Когато се молим и медитираме, ние навлизаме дълбоко навътре и чуваме повелите на душата си. Чуем ли повелите на своята душа, получаваме свободен достъп до света на божественото Битие, Безкрайност, Вечност и безсмъртие.
Намерете ключа, открийте необятния вътрешен потенциал на вашата душа!
При нас може да получите вдъхновение и практически опит, който ще ви помогне да удовлетворите вековния копнеж на своята душа.

Не чакайте точния момент, запишете се на безплатен курс по медитация и направете първата крачка.

Категории

Споделете, за да има полза за повече хора:
Всички права запазени Meditation.bg