fbpx

Концерт с медитативна музика на Шри Чинмой

Каним Ви на 6-ти юни на концерт с музика за душата. Групата “Пламъци на вдъхновението” ще представи медитативни композиции под звуците на хармониум, кавал и китара.

Дата: 6-ти юни 2020

Място на събитието: Ресторант Кринг 2, ул. Борис Христов 20

Вход: Свободен с предварително записване до запълване на местата

Музиката е вътрешният или универсалният език на Бог. Аз не говоря френски, немски или италиански, но ако се изпълнява музика от някоя от тези страни, сърцето й веднага навлиза в моето или моето сърце навлиза в нея. Тогава не е нужно външно общуване. Вътрешният контакт на сърцето е достатъчен. Сърцето ми общува със сърцето на музиката. И в това общение ние ставаме неделимо цяло.
Музиката притежава и същевременно е ключът, 
който отваря Дверите към Сърцето на Всевишния
Медитацията и музиката не могат да бъдат разделени. Когато плачем от най-големите дълбини на сърцето си за мир, светлина и блаженство, това е най-добрият вид медитация. След медитацията идва музиката, душевната музика, която пробужда и извисява нашето стремящо се съзнание. Всеки път, когато чуем душевна музика, получаваме вдъхновение и наслада. Само за миг музиката може да издигне съзнанието ни. Ако се молим и медитираме, ние несъмнено сме по-просветлени и по-удовлетворени от любителите на музиката, които не водят съзнателно духовен живот. Нека не се опитваме да разберем музиката с ума си. Нека дори не се опитваме да я усетим със сърцето си. Нека естествено и спонтанно оставим птицата на музиката да лети в небето на нашето сърце. Докато лети, тя безусловно ще ни разкрие това, което има, и което е. Това, което има, е посланието на Безсмъртието. А това, което е - преходът към Вечността.
За повече информация или за записване за курс, моля попълнете контактната форма.
Записване за курс

Форма за записване

    Да, желая да присъствам на концерта на 'Пламъци на вдъхновението' на 27-ми ноември 2020 *

    Съгласен съм с Общите условия и Декларацията за личните данни*

    Споделете, за да има полза за повече хора:
    Всички права запазени Meditation.bg