fbpx

Курс по медитация

Лектор: Тодор Ангелов

София

Дата:
02.11.2022, четвъртък, 19:00 ч.
03.11.2022, петък, 19:00 ч.
Курсът продължава на същото място от 19:00 ч. на следните дати:
06.11. (понеделник), 9.11. (четвъртък),
13.11. (понеделник), 16.11. (четвъртък)

20.11. (понеделник), 23.11. (четвъртък)

Информация: 0895794971

Вход: Свободен с предварително записване до запълване на местата

Възползвайте се от възможността да придобиете личен опит и преживяване с помощта на лесни медитативни упражнения, медитативна музика на живо и събеседване с Тодор Ангелов, практикуващ медитация под ръководството на духовния учител Шри Чинмой.
„Медитацията не е просто спокойно седене за пет или десет минути. Тя изисква съзнателно усилие. Умът трябва да стане тих и спокоен. Същевременно трябва да бъде бдителен, за да не позволи на никакви объркващи мисли или желания да навлязат в него. Когато успеем да направим ума ясен и спокоен, ще почувстваме, че в нас изгрява едно ново творение. Когато умът е празен и спокоен и изцяло сме станали един празен съд, нашето вътрешно същество може да призове безкрайния мир, светлина и блаженство да се излеят в този съд и да го напълнят. Това е медитация.

Има голяма разлика в методите по медитация. Въпреки това накрая височината и дълбочината стават едно. Когато искаме да навлезем дълбоко в медитация, трябва да започнем своето пътешествие от духовното сърце. Трябва да чувстваме, че пътуваме много дълбоко в сърцето си. Пътуваме навътре, а не назад или надолу към краката. Под коленете започва нивото на несъзнателното. Ако чувстваме, че отиваме надолу, тогава ние не достигаме духовна дълбочина, а по-нисши нива на съзнание. Духовното сърце е необятно, така че няма предел на това колко дълбоко можем да отидем. Никога не ще успеем да докоснем неговите граници, защото духовното сърце олицетворява необятната Вселена, която виждаме, и в същото време то е по-голямо и обширно от Вселената.“

Форма за записване

    Да, желая да присъствам на курса по медитация*

    Съгласен съм сОбщите условия и Декларацията за личните данни*

    Споделете, за да има полза за повече хора:
    Всички права запазени Meditation.bg