fbpx

Лечение от духовна гледна точка

Създаден от Inspiration Heart на 2020-03-20
Никоя болест, нито дори и малка настинка не могат незабавно да ни атакуват на физически план. Най-напред тя атакува на умствен план. Но не знаем какво се случва на умствен план, тъй като през повечето време оставаме във физическото съзнание. Така че, докато болестта не нападне физическото ни тяло, не сме съзнателни за нея. Медитацията и молитвата са духовни методи, които имат безкрайна сила на лечение и предпазване. Медитацията означава съзнателно себе-разширяване. Медитацията означава съзнателната будност на някого за трансценденталната Реалност. Медитацията означава разпознаването или откриването на собственото истинско себе си на някого. Именно чрез медитацията ние надминаваме ограничението, обвързването и несъвършенството.
Съществуват три свята. Първият е света на любовта, загрижеността, съчувствието и чувството за единство. Във втория свят ние се караме, ние се бием, ние задушаваме и разрушаваме враговете си. Третият свят е света на страдание, страдание и страдание – невъобразимо страдание. Повечето от нас, ако не всички, живеем по различно време в тези три свята. 
Ситуацията в която живеем в момента на периода на карантина е страдащия свят. Дойде времето, в което се наложи да виждаме и чувстваме какво страдащия свят е. Но, от друга страна, можем да внесем в него света на любовта, света на молитвите. Докторите, които са изцяло състрадание и загриженост, могат да направят много за подобрението на страдащия свят и го правят най-отдадено.
Понякога Бог не слуша молитвите ни. Това не означава, че те не са искрени. Те са искрени, но Бог знае какво е добро за нас и какво е добро за страдащите пациенти. Той знае какво е истински добро за тях. Човешкото в нас страда безпомощно, когато скъпите ни хора са отскубнати от смъртта. Но ако се молим и медитираме, ние ясно виждаме, че Бог има специална цел, когато отнема скъпите ни хора от този свят. В крайна сметка никой не може да бъде толкова мил към пациентите както Бог.
Съчувствие, съчувствие, съчувствие – съчувствието е нашата сила на единството. Съчувствието може да ни залее с чувството на единство. Когато има единство, чувстваме, че пълнотата приема огромни размери. Ние сме изпълнени, ние сме завършени по силата на нашето по-сладко от най-сладкото единство.
Дайте си любов точно в този момент, защото я заслужавате. Обичайте близките си, защото те го залужават. Бъдете приемащи и смирени. Бъдете разбиращи и не се осъждайте. Миналият ден си остава в миналото. Утре е нов ден. Повярвайте, че всичко се случва за добро.

Медитирайте – защото:

Медитацията е тишина,
изпълваща с енергия и удовлетворяваща.
Тишината е красноречивия израз на неизразимото.

Категории

Споделете, за да има полза за повече хора:
Всички права запазени Meditation.bg