fbpx

Добре ли Медитирам?

Опитите-стремеж
винаги дават резултати-удовлетворение.
Може да отнеме време, понякога,
но резултатите са без съмнение сигурни.
Много е лесно да се разбере. Ако медитирате правилно, ще получите спонтанна вътрешна радост. Никой не ви е изпратил добри новини, никой не ви е донесъл подаръци, не ви е оценил и не се е възхитил от вас, никой не е направил нищо за вас, но въпреки това изпитвате вътрешна наслада. Ако това се случи, трябва да знаете, че медитирате правилно. Но ако чувствате умствено напрежение или притеснение, медитацията, която практикувате, не е за вас.
Също така можете да разберете дали медитацията ви е добра по начина, по който се чувствате след нея. Ако в резултат на вашата медитация във вътрешното ви същество са бликнали мир, светлина, любов и радост, тогава ще знаете, че сте медитирали добре. Ако изпитвате добро чувство към света, ако гледате на света с любов въпреки многобройните му несъвършенства, знайте, че медитацията ви е била добра.
Личното усилие е необходимо.
Божията милост е задължителна.
Моля, не се притеснявайте, ако в началото не можете да медитирате добре. Дори в обикновения живот само Бог знае колко години човек трябва да практикува, за да стане добър в нещо. Ако един завършен пианист помисли на какво ниво е бил, когато за пръв път е започнал да свири, ще се разсмее. Той е успял да постигне своята сегашна висота в музиката чрез постепенен напредък. В духовния живот също в началото може да ви се стори трудно да медитирате, но не се опитвайте да се насилвате. Десет минути рано сутрин са достатъчни. Постепенно способността ви ще нарасне. Ако практикувате всеки ден, ще напреднете във вътрешния си живот.
Споделете, за да има полза за повече хора:
Всички права запазени Meditation.bg