fbpx

Медитиране на 
Пътя на Шри Чинмой

Ти имаш много въпроси,
но има само един отговор:
Пътят е точно пред теб,
и водачът те чака.
Всеки учител има свой собствен начин, по който наставлява учениците си как да медитират. Аз моля моите ученици да започват медитацията си като повторят думата „Supreme“ (Всевишни) няколко пъти. Всевишният е нашият вечен Гуру.

Може би смятате, че не знаете как да медитирате. Но искам да ви кажа, че щом станете мой ученик, щом стъпите в моята духовна лодка, то лодкарят има задачата да ви отведе до Златния Бряг. След като благополучно сте се настанили в лодката, вие може да лежите, може да пеете, може да танцувате, може да правите всичко. Но първо трябва да влезете в лодката.

На моите ученици аз казвам това. Аз съм духовен учител, но не съм единственият духовен учител на земята. Има и други. Ако искате да следвате моя път, аз ще мога да предложа светлина на душата ви. Ако изучавате книгите ми, ако идвате редовно на нашите медитативни срещи и ако се концентрирате върху моя портрет по време на ежедневните си медитации, тогава ще мога да ви помогна във вашето вътрешно пътешествие.

Аз съм готов да приема от моите ученици всичко, което имат и което са. Ако искате да ми дадете само добрите неща, това не е правилно. Ще трябва да ми дадете и добрите, и лошите. Ако имате страх, съмнение или негативни мисли, погледнете в моя портрет и хвърлете в мен цялата си тъмнина и нечистота. Не се безпокойте за мен. Аз ще изхвърля тези негативни сили в Универсалното Съзнание.
- Шри Чинмой
Споделете, за да има полза за повече хора:
Всички права запазени Meditation.bg