fbpx

Семинар "НЕКА МЕДИТИРАМЕ"

Програма София

16.03, четвъртък, 19-21 ч.
17.03, петък, 19-21 ч. -
21.03, вторник, 19-21 ч.
24.03, петък, 19-21 ч.
28.03, вторник, 19-21 ч.
31.03, петък, 19-21 ч.

Програма Пловдив

18.03, събота, 17-20 ч.
19.03, неделя, 17-19 ч. -
„Нека медитираме“ е интензивен семинар по медитация, който ще Ви даде възможност за положителна промяна във Вас.

„Нека медитираме“ е преживяването на радост и вдъхновение, създадено в колективна медитация.
Гост лектора от Италия – Ниведак Коррадини ще предложи вдъхновение както за начинаещи, така и за опитни търсачи. Темите включват упражнения, практически предложения, мантрично пеене, както и истории и анекдоти. Но също така фокусът е поставен в по-широк контекст на вътрешно търсене и духовно откритие.
От младостта си Ниведак интуитивно търси „някой, който има мъдрост“, който има вътрешна светлина, а не само книжни знания. Това търсене го накара да се срещне и да стане ученик на духовния учител Шри Чинмой. Ниведак живее в Италия, където ръководи Миланския център за медитация Шри Чинмой. Въпреки че работи активно, той води класове и семинари както в Италия, така и в международен план.
„Отвъд словото и мисълта,
в реката на вечно сияйната светлина
сърцето ми се потапя.
Днес хиляди врати, залостени от векове,
са широко отворени.“
Шри Чинмой
„Нека медитираме“ се организира от хора с опит в медитацията, които медититрат от десетилетия под прякото ръководство и учения на духовния Учител Шри Чинмой. Всеки от нас медитира ежедневно и има познание за необходимостта от насърчаване на искреността, смирението и ентусиазма в медитативната и духовна практика. Заедно сме вдъхновили над 100 000 души от над 30 страни по света да започнат да се занимават с изкуството на медитацията. Като редовно практикуващи медитация, ние от „Нека медитираме“ знаем стойността на груповата медитация и ще бъдем благодарни за възможността да споделим това вдъхновение с Вас.
„Нека медитираме“ винаги се предлага безплатно. Традицията за споделяне на духовни истини, прозрения и учения без никакви разходи датира хиляди години назад във времето, когато ведическите мъдреци за първи път започват да медитират и обмислят смисъла на живота. Духовността е първородното право на всяко човешко същество. Когато медитираме, ние откриваме собствената си вродена духовност и това откритие допринася за развиващото се съзнание на света - което е добро за всички! Ние, както и нашият Учител сме се научили на медитация безплатно, така че никога, на нито един етап няма да бъдете помолени да платите такса или да дадете дарение. Просто казано, ние, организаторите, сме получили толкова много в живота на медитация и това ни радва да го споделим. Надяваме се, че ще направите същото и ще споделите медитацията и ще я разпространите по-нататък.
Всички знаем стойността на спокойствието в нашия живот и предизвикателствата, които възникват в ежедневната ни медитационна практика. Когато медитираме в група, медитацията става много по-лесна. Това ни дава тласък за насърчаване да продължим със собствената си индивидуална медитативна практика у дома. Когато хората се събират, за да медитират в група, има специална енергия, която прави медитацията по-дълбока и по-мощна, което може да доведе до лични прозрения и по-ярък начин да видят и преживеят света. „Нека медитираме“ създава групова среда, в която всички могат да се насладят на медитация заедно.
„Ден без медитация
е нощ на себезаблуждение.
Ден без медитация
е битка на себеразрушение .
Ден без медитация
е полет отричане на реалността.“
Шри Чинмой
За повече информация или за записване за курс, моля попълнете контактната форма.
Записване за курс
Накратко за лекторите

Бариди, София

Практикува медитация над 20 г.
Занимава се с музика и бягания на дълги разстояния.
Работи в сферата на книгоиздаването.

Вареня, Пловдив

Практикува медитация от 24 г. и преди 5 г. се завръща в родния си град Пловдив. Дълги години работи в Лондон в спортен магазин Run and Become, а наскоро става собственик на Gandharva Loka Plovdiv.

Вили, София

Присъединила се към духовен път "случайно" преди 8 г. 
Бизнес дама, която прилага на практика резултатите от медитацията.

Ясен, София

Практикува медитация от 10 г. Готвач, музикант. Член на музикалната група "Пламъци на вдъхновението"

Минвати, Пловдив

Следва учението на Шри Чинмой от 18 г., а от 13 г. дава курсове по медитация. Рехабилитатор по професия, идва от Русия, за да разпространява качествени български стоки в България.

Форма за записване

    Да, желая да присъствам на семинара 'Нека медитираме'*

    Съгласен съм сОбщите условия и Декларацията за личните данни*

    Споделете, за да има полза за повече хора:
    Всички права запазени Meditation.bg