fbpx

Семинар по медитация - Познай себе си!

Лектор: Абинандан Уилис (Австралия), практикувал медитация под ръководството на Шри Чинмой

РУСЕ

Дата:
02.09.2022, петък, 17:00 - 19:00 ч.
03.09.2022, събота, 15:00 - 17:00 ч.

Информация: 0878 895 001

Вход: Свободен с предварително записване до запълване на местата

Възползвайте се от възможността да придобиете личен опит и преживяване с помощта на лесни медитативни упражнения, медитативна музика на живо и събеседване с Абинандан Уилис (Австралия), практикуващ медитация под ръководството на духовния учител Шри Чинмой повече от 20 г.
„Медитацията не е просто спокойно седене за пет или десет минути. Тя изисква съзнателно усилие. Умът трябва да стане тих и спокоен. Същевременно трябва да бъде бдителен, за да не позволи на никакви объркващи мисли или желания да навлязат в него. Когато успеем да направим ума ясен и спокоен, ще почувстваме, че в нас изгрява едно ново творение. Когато умът е празен и спокоен и изцяло сме станали един празен съд, нашето вътрешно същество може да призове безкрайния мир, светлина и блаженство да се излеят в този съд и да го напълнят. Това е медитация.

Има голяма разлика в методите по медитация. Въпреки това накрая височината и дълбочината стават едно. Когато искаме да навлезем дълбоко в медитация, трябва да започнем своето пътешествие от духовното сърце. Трябва да чувстваме, че пътуваме много дълбоко в сърцето си. Пътуваме навътре, а не назад или надолу към краката. Под коленете започва нивото на несъзнателното. Ако чувстваме, че отиваме надолу, тогава ние не достигаме духовна дълбочина, а по-нисши нива на съзнание. Духовното сърце е необятно, така че няма предел на това колко дълбоко можем да отидем. Никога не ще успеем да докоснем неговите граници, защото духовното сърце олицетворява необятната Вселена, която виждаме, и в същото време то е по-голямо и обширно от Вселената.“
Споделете, за да има полза за повече хора:
Всички права запазени Meditation.bg