fbpx

Пробуждане на вътрешния глас

Създаден от Inspiration Heart на 2022-03-01
Във всеки от нас има енергийно базирана интелигентност, която просто чака искрата на нашето съзнание да се обърне навътре и това да прояви нашето вътрешно пробуждане. Осъзнавайки вътрешната си същност, ние можем ясно да чуем гласът на душата си. Когато успеем да овладеем мислите си и умът ни стане тих и спокоен, можем да чуем онзи вътрешен глас, който да поеме върховното ръководство над нашата непоколебима сила на волята, която често губим. Нуждаем се само от едно нещо: съзнателна будност за божествената Светлина, която ни принадлежи. Наше рождено право е да осъзнаем и въплътим тази вътрешна Светлина.
Чрез силата на медитацията ние можем да живеем в тази съзнателна будност и да проявим нашата вътрешна светлина. В този свят, в който малцина се чувстват на мястото си, медитацията е средството, което ще отвори вратите към щастието в живота.
Живота, в който медитацията присъства ежедневно е като буквар - неописуемо вдъхновяващ и преоткриващ аспектите на нашето съществуване тук на земята. Така както, когато бяхме деца започнахме от А, Б, В… в училище, така и в училището на вътрешния живот трябва да започнем от някъде.
Чрез медитацията ние откриваме, че истината и Божествеността вече са в нас, но ние нехаем за тях. Понеже не ги ползваме, те са ни станали чужди. Но в мига, в който вече ги открием в себе си, те се превръщат в наше собствено постижение. Постигаме ги чрез нашето искрено лично усилие и чрез Божията постоянна вътрешна милост. Ако човек наистина има стремеж, той трябва да се потопи дълбоко навътре. Ако искрено вложи лично усилие, то няма как да не открие повелите на вътрешния си глас. Както Шри Чинмой казва: „Съдбата може и трябва да бъде променяна. За това се изисква Божия милост, допълнена с лично усилие.“
Ако искате да започнете от някъде и да поставите началото на едно ново осъзнаване на живота, предстоящия курс по медитация „Пробуждане на вътрешния глас“, ще създаде условията за това. В продължение на 1 месец, ще имате възможността да:
- Усвоите основите на концентрацията и медитацията;
- Да откриете техники за редовна медитация вкъщи;
- Да медитирате в група с духовни хора практикуващи медитация;
- Да откриете пътя към вътрешното съзнание;
- Да откриете ключът на живот в мир и хармония, чрез различни медитативни практики и беседи по различни теми докосващи нашето божествено съзнание.
Запишете се и научете повече на предстоящия курс по медитация.
Споделете, за да има полза за повече хора:
Всички права запазени Meditation.bg