fbpx
В този курс ще ви преведем през различни упражнения за медитация, ще разкажем някои вдъхновяващи истории, ще ви дадем няколко съвета за установяване на собствена практика у дома.

Срещите ще се провеждат в приятелска и спокойна среда и няма нужда да носите нищо. Ако имате някакви въпроси, ще се опитаме да ви отговорим.

Тези, които посетят първите пет срещи, ще имат възможност да участват в безплатен по-нататъшен курс на следващо ниво с по-интензивна практика. Този курс ще се провежда два пъти в седмицата, като мястото ще бъде уточнено допълнително.

Програма на срещите:

04 ноември – понеделник, времетраене: 19:00 – 21:00ч

Тема:
Какво е медитация? - Как работи? Уводен преглед на ползите от медитацията и нейните принципи.

Упражнение: Дихателни техники за фокусиране и успокояване на ума.

Тема: Азбуката на медитация у дома - кога / къде / колко дълго / колко често? Представяме първите стъпки в създаването на ежедневна практика.

Тема: Медитацията като средство за справяне с проблеми / вземане на решения / премахване на стреса.

Упражнение: Сърдечната чакра - ръководена медитация в духовния сърдечен център за заобикаляне на неспокойния ум.


05 ноември – вторник, времетраене: 19:00 – 21:00ч

Тема: Въведение в мантра медитация.

Упражнение: Прилагане на теорията на практика - ръководено упражнение в мантрите. Музиканти от Шри Чинмой Център ще се присъединят към тази сесия с пеене на мантрична песен на живо по време на нашата медитация.

Упражнение: Визуализация на дишането и отваряне на сърдечния център чрез медитация - развиване на концентрацията ни върху силата на дишането.

Упражнение: Джапа медитация - пречистване на ума.

Видео: Meditation Silence 1 (Тишината на медитацията)


07 ноември – Четвъртък, времетраене: 19:00 – 21:00ч

Тема: Принципът на холистиката - връзката ум-тяло-дух и как да ги хармонизираме, за да задълбочим опита си в медитацията.

Тема: Медитация и спорт – връзката между тях и как да използваме медитацията като средство за себенадминаване и преодоляване на нашите ограничения.

Видео: Challenging Impossibility (Срещу невъзможното), късометражен филм, 2011 г.


08 ноември – петък, времетраене: 19:00 – 21:00ч

Тема: „Увеличаване на творческия потенциал чрез медитация“ - как да използваме тишината, покоя и вдъхновението на медитацията, за да се докоснем до източника на творчество и да открием нови възможности в изкуството, литературата, музиката.

Упражнение: Визуализация за медитация върху силата на въображението.

Упражнение: Музика и медитация. Представители на Шри Чинмой Център - България ще изпълнят в медитативна атмосфера рецитал по композиции и текст на Шри Чинмой.


09 ноември – събота, времетраене: 14:00 – 18:00ч

Тема: Духовните пътища и учителител по медитация.

Упражнение: Видео медитация с демонстрация на йогийско състояние на свръхсъзнание – Самадхи.

Тема: Концерт с музика за медитация - групата "Inspiration-Flames" (Пламъци на вдъхновението) ще изпълни свои аранжименти на медитативни композиции под звуците на хармониум, кавал и китара. Музиката и текстовете на всички представени произведения са на индийския композитор Шри Чинмой.

За повече информация или за записване за курс, моля попълнете контактната форма.
Записване за курс
Споделете, за да има полза за повече хора:
Всички права запазени Meditation.bg