fbpx
В този курс ще ви преведем през различни упражнения за медитация, ще разкажем някои вдъхновяващи истории, ще ви дадем няколко съвета за установяване на собствена практика у дома.

Срещите ще се провеждат в приятелска и спокойна среда и няма нужда да носите нищо. Ако имате някакви въпроси, ще се опитаме да ви отговорим.

Тези, които посетят първите пет срещи, ще имат възможност да участват в безплатен по-нататъшен курс на следващо ниво с по-интензивна практика. Този курс ще се провежда два пъти в седмицата, като мястото ще бъде уточнено допълнително.

Програма на срещите:

04 ноември – понеделник, времетраене: 19:00 – 21:00ч

Тема:
Какво е медитация? - Как работи? Уводен преглед на ползите от медитацията и нейните принципи.

Упражнение: Дихателни техники за фокусиране и успокояване на ума.

Тема: Азбуката на медитация у дома - кога / къде / колко дълго / колко често? Представяме първите стъпки в създаването на ежедневна практика.

Тема: Медитацията като средство за справяне с проблеми / вземане на решения / премахване на стреса.

Упражнение: Сърдечната чакра - ръководена медитация в духовния сърдечен център за заобикаляне на неспокойния ум.


05 ноември – вторник, времетраене: 19:00 – 21:00ч

Тема: Въведение в мантра медитация.

Упражнение: Прилагане на теорията на практика - ръководено упражнение в мантрите. Музиканти от Шри Чинмой Център ще се присъединят към тази сесия с пеене на мантрична песен на живо по време на нашата медитация.

Упражнение: Визуализация на дишането и отваряне на сърдечния център чрез медитация - развиване на концентрацията ни върху силата на дишането.

Упражнение: Джапа медитация - пречистване на ума.

Видео: Meditation Silence 1 (Тишината на медитацията)


07 ноември – Четвъртък, времетраене: 19:00 – 21:00ч

Тема: Принципът на холистиката - връзката ум-тяло-дух и как да ги хармонизираме, за да задълбочим опита си в медитацията.

Тема: Медитация и спорт – връзката между тях и как да използваме медитацията като средство за себенадминаване и преодоляване на нашите ограничения.

Видео: Challenging Impossibility (Срещу невъзможното), късометражен филм, 2011 г.


08 ноември – петък, времетраене: 19:00 – 21:00ч

Тема: „Увеличаване на творческия потенциал чрез медитация“ - как да използваме тишината, покоя и вдъхновението на медитацията, за да се докоснем до източника на творчество и да открием нови възможности в изкуството, литературата, музиката.

Упражнение: Визуализация за медитация върху силата на въображението.

Упражнение: Музика и медитация. Представители на Шри Чинмой Център - България ще изпълнят в медитативна атмосфера рецитал по композиции и текст на Шри Чинмой.


09 ноември – събота, времетраене: 14:00 – 18:00ч

Тема: Духовните пътища и учителител по медитация.

Упражнение: Видео медитация с демонстрация на йогийско състояние на свръхсъзнание – Самадхи.

Тема: Концерт с музика за медитация - групата "Inspiration-Flames" (Пламъци на вдъхновението) ще изпълни свои аранжименти на медитативни композиции под звуците на хармониум, кавал и китара. Музиката и текстовете на всички представени произведения са на индийския композитор Шри Чинмой.

За повече информация или за записване за курс, моля попълнете контактната форма.
Записване за курс
Всички права запазени Meditation.bg