fbpx

Съкровищата на щастието

- Научете къде се намират съкровищата на щастието
- Опитайте лесни и ефективни техники за постигане на щастие

Дата: 28-ми май 2021

Място на събитието: София, зона 21, ул. Христо Белчев 3, 19:00 ч. 

Лектор: Ананда-Лахари от Словакия ще разкаже за избора да медитираш и как да откриеш в себе си силата да живееш щастливо. 

Информация: 088 891 8486 

Вход: Свободен с предварително записване до запълване на местата

Ако искате да научите достъпни и ефективни медитативни техники, този двумесечен курс със срещи два пъти  в седмицата ще ви помогне да установите редовност и да усетите ефектите от медитацията във вашия живот.
В приятелска среда ученици на духовния учител Шри Чинмой ще споделят своя опит от медитацията, създавайки групова среда, в която всички могат да се насладят на медитация заедно.
Шри Чинмой казва:
„Медитацията не е просто спокойно седене за пет или десет минути. Тя изисква съзнателно усилие. Умът трябва да стане тих и спокоен. Същевременно трябва да бъде бдителен, за да не позволи на никакви объркващи мисли или желания да навлязат в него. Когато успеем да направим ума ясен и спокоен, ще почувстваме, че в нас изгрява едно ново творение. Когато умът е празен и спокоен и изцяло сме станали един празен съд, нашето вътрешно същество може да призове безкрайния мир, светлина и блаженство да се излеят в този съд и да го напълнят. Това е медитация.

Има голяма разлика в методите по медитация. Въпреки това накрая височината и дълбочината стават едно. Когато искаме да навлезем дълбоко в медитация, трябва да започнем своето пътешествие от духовното сърце. Трябва да чувстваме, че пътуваме много дълбоко в сърцето си. Пътуваме навътре, а не назад или надолу към краката. Под коленете започва нивото на несъзнателното. Ако чувстваме, че отиваме надолу, тогава ние не достигаме духовна дълбочина, а по-нисши нива на съзнание. Духовното сърце е необятно, така че няма предел на това колко дълбоко можем да отидем. Никога не ще успеем да докоснем неговите граници, защото духовното сърце олицетворява необятната Вселена, която виждаме, и в същото време то е по-голямо и обширно от Вселената.“
Ако търсите една по-дълбока връзка със себе си, тези два месеца ще ви дадат реалната възможност да откриете една непозната реалност.
Ананда-Лахари
За повече информация или за записване за курс, моля попълнете контактната форма.
Записване за курс

    Да, желая да присъствам на семинара 'Медитирай и живей различно' 17 януари 2022 *

    Съгласен съм сОбщите условия и Декларацията за личните данни*

    Споделете, за да има полза за повече хора:
    Всички права запазени Meditation.bg